Prec s dotieravymi vtakmi na vasom balkone alebo na terase

Preč s dotieravými vtákmi na vašom balkóne alebo na terase

Terasy, balkóny, ale aj parapety domov a bytov okupujú rôzne druhy vtákov. Najčastejšie ide o holuby, ktoré extrémne znečisťujú svoje okolie. Vtáci sú neželanými obyvateľmi nášho okolia práve kvôli všadeprítomnému trusu.

Uvedomte si, že znečistenie je síce nepríjemné, ale oveľa väčšie riziko znamenajú vtáci z hľadiska prenášania vírusov a baktérií. Vtáci v prírode sú vítané, vtákov v okolí svojho domu ihneď odplašte a odpuďte.

Aké sú možnosti boja s vtákmi

S vtákmi v okolí vášho príbytku je možné bojovať dvomi spôsobmi. Buď sa zameriate na ich odplašenie, alebo sa sústredíte na ich odpudenie pomocou chemických prípravkov a elektrických prístrojov.

Odplašte vtákov pomocou makiet

Veľmi efektívnym a zároveň jednoduchým spôsobom odplašenia vtákov je postavenie makety ich nepriateľa na parapetu alebo plot balkóna. Makety dravcov ide o mechanický, neškodný a čiastočne aj zábavný spôsob, ako zabrániť vtákom priletieť do blízkosti vášho domu.

Kúpte si maketu havrana a uvidíte, že tento praktický plašič odláka od návštevy holubov, drozdov či sýkorky. Maketa havrana v životnej veľkosti sa uchytí na podklad pomocou klinca alebo ju môžete zavesiť. Je odolná voči poveternostným podmienkam. Maketa jastraba odplaší okrem malých vtákov tiež drobné hlodavce.

Vytvorte neviditeľnú bariéru

Vtáci neznášajú špecifické pachy a zvuk na nízkych frekvenciách. Vďaka tomu dokážete okolo svojho domu vytvoriť neviditeľnú bariéru, ktorá nebude prekážať vám a ani vašim domácim maznáčikom, ale zaručene odpudí vtáctvo. Sprej na odpudzovanie vtákov Vola Via je humánnym prostriedkom, ktorý stačí nastriekať všade tam, kde by sa mohli vtáci vyskytnúť. Operencom prekáža pach prípravku, a preto si na dané miesta nesadnú a ani sa u vás nezahniezdia.

Sprej na vtáky nezanecháva na povrchu žiadne stopy a nepoškodzuje farby. Prírodnou bariérou proti vtákom je rozprašovač sprej proti holubom a netopierom. Tento prípravok je vyrobený na báze éterických olejov, a preto neškodí životnému prostrediu. Na záver musíme spomenúť najobľúbenejší odpudovač vtákov vo forme elektrického prístroja. Prístroj raz zapojíte do zásuvky a máte navždy vyriešené problémy so všetkými operencami.

Deramax – Bird ultrazvukový odpudzovač vtákov vydáva subultrazvukové signály, ktoré sú pre ľudský sluch takmer nepočuteľné a pre vtákov nepríjemné. Prístroj účinkuje až do vzdialenosti 40 m od miesta, kde ho inštalujete. Je účinný proti holubom, škorcom, vrabcom či vranám.  

Nákupný košík
Návrat hore